تغذیه
7دلیل شگفت انگیز برای خوردن خرما
یکی از قدیمیترین محصولات زراعی موجود در این کرهی خاکی که بیش از 6000 سال است انسانها از آن استفاده میکنند،
1- بسیار مغذی
خرماها به دلیل مزهای که دارند، تنها یک مادهی شیرین ساده تلقی نمیشوند، بلکه آنها یک منبع غنی از بسیاری از مواد مغذی هستند و حاوی فیبر نیز میباشند. در واقع 100 گرم خرما که حدود 4 تا 5 عدد از آن میباشد، 18 درصد فیبر مورد نیاز روزانهی شما را تأمین میکند.
همین مقدار خرما (100 گرم) 20 درصد پتاسیم، 18 درصد مس، 14 درصد منیزیم مورد نیاز روزانهی شما و مقدار قابل توجهی از آهن و کلسیم که مواد غذایی بسیار لازم برای استخوانها و خون شما هستند را تأمین میکند.
علاوه بر این، خرما حاوی منابع خوبی از ویتامینها آ، ب 5، ب 6، فولات یا همان ب 9، نیاسین یا همان ب 3 است.
2- خواص آنتی اکسیدانی
یک مطالعه که در سال 2005 انجام شد نشان داد که خرما در مقایسه با دیگر میوههای خشکِ متداول حاوی پولی فنل (یک نوع آنتیاکسیدان بسیار قوی) بیشتری است. تحقیقات نشان داده است که پلی فنل ها به پیشگیری از بیماریهای تحلیل برنده مانند بیماریهای قلبی، سرطان، پوکی استخوان و انواع دیابت کمک میکنند.
3- کنترل دیابت
در یک مطالعه نشان داده شد که مصرف خرما به کنترل سطح قند و چربیهای در گردش خون بیماران دیابتی کمک میکند.
این نتیجه جالب است زیرا خرما کربوهیدرات و قندهای طبیعی زیادی دارد. مواد غذایی شیرین میتوانند باعث افزایش سریع قند خون شوند که این برای افراد مبتلا به دیابت خطرناک است. محققان مقایسه کردند چه مصرف خرما همراه با وعدههای غذایی و چه به تنهایی میزان قند خون را به طور ناگهانی افزایش نمیدهند.
مطالعهای دیگر نشان داد که عصارهی میوهی خرما جلوی بدتر شدن نوروپاتی دیابتی را میگیرد.
4- سلامت جنسی
خرما از زمانهای قدیم به طور سنتی برای افزایش توان جنسی استفاده میشد. یکی از روشهای بسیار خوب توصیه شده برای افزایش توانایی جنسی این است که یک مشت خرما را به مدت یک شب در شیر بز خیسانده و صبح آن را به خوبی با کمی هل و عسل مخلوط کرده و میل نمایید. این دستورالعمل از نظر علمی ثابت نشده است اما ارزش امتحان کردن را دارد و مصرف آن جای نگرانی ندارد.
5- عملکرد روده و سرطان
دریک مطالعهی دانشگاهی در مورد سلامت روده از نظر سرطان تحقیقی انجام شد. بدین ترتیب که در یک گروه از داوطلبان به مدت سه هفته هر روز حدود 50 گرم خرما مصرف شد. در این زمان حرکات تناوبی رودهای آنها بهتر شد و عوامل شیمیایی حاصل از گوارش که موجب ایجاد سرطانیم شود در آنها به مقدار قابل توجهی کاهش یافت.
محققان معتقدند که میزان فیبر بالا و پلی فنل های موجود در خرما از عملکرد سلامتی فلور روده محافظت کرده و در نتیجه موجب کاهش خطر ابتلا به سرطان کولورکتال میشود.
مطالعات دیگر همچنین نشان داده است که برخی از ترکیبات طبیعی موجود در خرما، اثرات ضد توموری و ضد سرطانی دارند.
6- سلامت قلب
تحقیقات نشان داده است که مصرف خرما موجب کاهش چربیهای خون و استرس اکسیداتیو در بدن میشود. این خواص خرما به پیشگیری از گرفتگی عروق که موجب بیماریهای چون سکته، حملات قلبی و انوریسم میشود، کمک میکند.
7- بارداری
تحقیقات دانشگاه علم و صنعت اردن نشان داد زنان بارداری که در 4 هفتهی آخر بارداریشان روزانه 6 عدد خرما میخوردند، نتایج بهتری را در طول درد زایمان و وضع خواهند داشت